23948sdkhjf

Transportföretagen: ”Krispaketet saknar kontantstöd”

Transportföretagen där Sveriges Bussföretag ingår kommenterar regeringens senaste krispaket till småföretag – konstaterar allvarliga brister i paketet.

Regeringen presenterade ett stödpaket för småföretag 25 mars. Eftersom transportsektorn till stor del består av småföretag är regeringens satsningar välkomna.

Läs mer om krispaketet som regeringen presenterade här!

Men Transportföretagen vill fortfarande se ett heltäckande permitteringssystem som kommer de små och medelstora företagen till del och som täcker upp till hundra procent och organisationen efterlyser även kontantstöd. Det saknas helt i det nya krispaketet.

– Lånegarantier och sänkta arbetsgivaravgifter är välkomna åtgärder. Men dessutom behöver företagen kontantstöd och det är bråttom, inom transportsektorn är konkurserna redan ett faktum, säger Marcus Dahlsten vd Transportföretagen. Han fortsätter:

– I fredags skickade Transportföretagen in en hemställan till regeringen med förslag på ett företagspaket enligt en dansk modell, vi står fast vid de förslag vi presenterat och som innebär olika former av kontantstöd.

Läs mer om Transportföretagens hemställan HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078