23948sdkhjf

Bra - men mer kan behövs

11 maj presenterade regeringen ett tillfälligt riktat bidrag på tre miljarder kronor till de regionala kollektivtrafikmyndigheterna – bra, men inte tillräckligt enligt Svensk Kollektivtrafik.

– Med dagens besked erkänns vår samhällsinsats och att staten måste kompensera för den insatsen. Det är välkommet. Återstår samtidigt att se hur långt detta räcker. Till följd av coronakrisen blöder kollektivtrafiken i Sverige över en miljard kronor i månaden. Även om varje krona som säkrar bussarna och tågen är välkommen kommer dagens besked att behöva följas av fler om vi ska få stopp på blödningen, säger Kristoffer Tamsons, ordförande för Svensk Kollektivtrafik.

– Det är glädjande att samarbetet med samtliga RKM och SKR har gett effekt och ger oss ett andrum i nuläget. Men vi behöver fortsätta arbetet för att säkerställa ytterligare kompensation för hösten och de utmaningar vi står inför nästa år, säger Helena Leufstadius, vdSvensk Kollektivtrafik.Hon fortsätter:

– Det är också viktigt att vi tillsammans med Trafikverket kan jobba vidare med en bra fördelningsmodell av det riktade bidraget. Svensk Kollektivtrafik vill lyfta fram att vi gärna är behjälpliga i det fortsatta arbetet med utformningen av stödet. Vi avser att, tillsammans med SKR, inkomma med ett underlag med nyckelfrågor som vi ser behöver hanteras. Svensk Kollektivtrafik bistår gärna med expertis för att så snart som möjligt få en enkel ersättningsmodell på plats.

Sveriges Bussföretag har också kommenterat regeringens bidrag till kollektivtrafiken, läs mer HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078