23948sdkhjf

Tågoperatör bjuder på gratis munskydd

I många länder är det krav på munskydd för att få resa med tåg och annan kollektivtrafik - i Sverige är det nu en tågoperatör som bjuder på gratis munskydd till alla sina pasagerare.

Efter de lättade reserekommendationerna från 13 juni har MTRX, med fokus på tryggheten ombord, gett många möjligheten att semestra i Sverige. Nu väljer tågoperatören att fortsätta i samma spår och förlänga sitt erbjudande gällande gratis munskydd, fri avbokning och möjlighet till garanterat ledigt säte bredvid för alla höstens resor.

– Trygghet och säkerhet är vår främsta prioritet och vi vill proaktivt vidta dessa åtgärder för att skapa ett tryggt resande för de affärs- och fritidsresenärer som vill och behöver resa mellan Stockholm och Göteborg i höst. I tillägg till våra aktiviteter så kommer vi att kraftigt öka antalet avgångar under hösten jämfört med läget i våras i syfte att minska risken för trängsel, säger Mats Johannesson, vd på MTRX.

Tågoperatörenföljer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har sedan tidigare vidtagit flera åtgärder för att minska smittspridningen så som till exempel utökad städning ombord samt ändrade serveringsrutiner i cafét. För att fortsatt möjliggöra social distansering behålls möjligheten att köpa ett extra säte till ett förmånligt pris vilket innebär att en resenär får två sittplatser.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094