23948sdkhjf

Snart får vi bättre uppkoppling på tågen

Regeringen presenterade nyligen ett beslut att ge Post- och Telestyrelsen (PTS) i uppdrag att redovisa insatser för att förbättra mobila uppkopplingar på fjärrtåg. Regeringen avsätter 50 miljoner kronor under de kommande två åren för ändamålet. 

Medlemsföretag inom IT&Telekomföretagen och Tågföretagen ingick i våras en branschöverenskommelse för att gemensamt jobba för bättre uppkoppling ombord på tåg. Det konkreta arbetet med överenskommelsen inleddes i somras och inkluderar bland annat att hitta kapacitetsbrister och testa nya teknologier. 

– Vi välkomnar regeringens initiativ och att resurser avsätts för att förbättra uppkopplingen på tåg.Vi vill gärna bidra i PTS arbete så att de erfarenheter vi dragit i arbetet med branschöverenskommelsen tas till vara i det fortsatta arbetet, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör för IT&Telekomföretagen. 

– Även Tågföretagen välkomnar regeringens initiativ där vi ser möjligheten att fortsatt säkra de tester och den utveckling som kan generera en levande järnväg och ge våra resenärer möjlighet att utnyttja restiden, säger Pierre Sandberg, förbundsdirektör för Tågföretagen.

I uppdraget ska PTS prioritera insatser på högtrafikerade järnvägsstråk med stor andel passagerartrafik i alla landsdelar. Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet senast den 19 februari 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078