23948sdkhjf

Matresan börjar redan på tåget

För att stärka besökarnas upplevelse på sommarens hemester samarbetar Vy med Swedish Lapland och inspirerar till regionens alla smaker redan på resan norrut. På Nattåget Norrland möts resenärerna i sommar av ett nytt grepp för inspiration av vad som finns att uppleva på plats. I samarbete med Swedish Lapland kommer bordsskivorna i restaurangvagnen bjuda på kunskap om såväl traditioner och råvaror som smaker att uppleva väl på plats. 

– Det är reseanledningarna som är det centrala när besökare väljer sin semesterdestination, nattåget är ett smidigt sätt att nå dessa upplevelser som Swedish Lapland har en stor mångfald av. Genom det här samarbetet kan våra resenärer inspireras och börja planera vad de vill prova på redan under resan, berättar Marie Torneus, marknadschef på Vy Tåg.

Swedish Lapland är en del av den nationella satsningen som Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden gör under konceptet The Edible Country där fokus ligger på att besökaren guidas till unika smakupplevelser som baseras på vad som finns tillgängligt i naturens skafferi. Genom att möta resenären redan på nattåget väcks intresse att fortsätta utforska det ätbara i naturen och prova aktiviteter som innebär ett avslappnat sätt att umgås utomhus tillsammans med sitt resesällskap.

– Syftet med Edible Country är att besökare får med sig kunskap genom att själva delta i att skapa sin måltid av lokala råvaror och ätbara växter vilket ger en helt ny nivå av reseupplevelse. Det ger oss också möjlighet att lyfta fram våra lokala producenter och intressanta smakupplevelser som finns på vår bakgård, säger Maria Sirviö, omvärldsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board.

Vy Tåg, som kör nattåget till Norrland, har medvetet valt att satsa på att skapa en bättre reseupplevelse genom att bland annat lyfta in lokala råvaror i utbudet ombord.

– Smakminnen är otroligt starka, och kan hjälpa oss att återuppleva platser vi besökt. Det är något som vi tagit fasta på med Nattåget Norrland – redan i restaurangvagnen kan våra resenärer välja lokalproducerad mat lagad från grunden i Luleå med smaker som representerar den sträcka vi trafikerar, fortsätter Marie.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094