23948sdkhjf

Nu har passagerartrafiken i Jönköping återupptagits - efter ett och ett halvt år

Tidigare i augusti landade det första flygplanet på Jönköping Airport, efter nära ett och ett halvt års uppehåll. Det blev uppstarten för passagerartrafik till och från regionen, där turistnäringen samarbetar med det tyska bolaget Charterways. 

– En fantastisk dag. Saknaden av passagerare har varit enorm och det är därför väldigt glädjande att vi får ta emot det här flyget idag. Även om vi under hela pandemin haft flygplatsen öppen och verksamheten igång för fraktflygen samt samhällsnyttiga transporter, betyder det här jättemycket för oss. Det ger massor med energi och hopp om en ljusare höst, säger Henrik Älverdal, marknadschef för Jönköping Airport i ett pressmedelande.

Sedan 2007 har utlädska turister rest med charterplan till Jönköping, med undantag för pandemin. Den nyuppstartade verksamheten på flygplatsen hoppas locka fler turister till regionen.

– Det som gör detta samarbete så unikt och långsiktigt är att konkreta produkter arbetas fram av researrangörerna ihop med marknaden. Att vi redan fått igång två flygningar i år trots pandemin är ett bevis på detta, säger Helene Berg, vd för Smålands turism.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094