23948sdkhjf

Hitachi Rail tecknar kontrakt på 50 tåg

Ferrovienord och Hitachi Rail har undertecknat det tredje leveranskontraktet för 50 högkapacitets tåg, Caravaggio, för ett belopp av 451 850 000 euro, det vill säga 4 476 161 655 svenska kronor. 40 av tågen är långa med fem vagnar, medan de resterande tio är kortare med fyra vagnar.

Bakgrunden till de 50 nya tågen är en del av Lombardiets regionplan för förnyelse av deras flottan som består av 222 nya tåg. Leveransen av Caravaggio beräknas att ske i oktober 2022 och tågen kommer att byggas i Hitachi Rails fabriker i Reggio Calabria och Neapel.

– De regionala investeringarna sker gradvis. När den övergripande leveransplanen är klar kommer tågen i trafik att vara i genomsnitt 12 år gamla, den lägsta nivå som någonsin nåtts i Lombardiet. Denna investering gör det möjligt att ersätta de äldsta fordonen i flottan som ärvts från staten. Ingen annan region har investerat så mycket som vi ur detta perspektiv. Syftet är att effektivisera järnvägstransporterna. Att erbjuda helt nya, toppmoderna tåg innebär att förbättra passagerarnas reseupplevelse och alla ansträngningar från regionen går i denna riktning, säger Attilio Fontana, president för regionen Lombardiet och Claudia Maria Terzi, kommunfullmäktigeledamot för infrastruktur, transport och hållbar mobilitet i ett pressmeddelande.

De korta tågen är 109 meter medan de långa mäter 136 meter. Sammanlagt har den kortare varianten en kapacitet att transportera 915 passagerare, medan de längre tågen kan ta emot 1 173 resenärer. Tågen kommer också att utrustas med ERTMS säkerhetssystem.

– Introduktionen av våra moderna tågflottor i Lombardiet är en anledning till stor stolthet för vår verksamhet, och vi är glada över denna nya order. Med våra tåg strävar vi efter att öka hållbar mobilitet genom att tillhandahålla attraktiva produkter som uppmuntrar människor att byta från privatbil till kollektivtrafik i linje med vår strategi för utsläpp av koldioxid, säger Andrea Pepi, chef för försäljning och projekt för Hitachi Rail Italien.

Tågen kommer att minska elenergiförbrukningen med 30 procent och kunna återanvändas till 96 procent. Tidigare har 55 tåg beställts till regionen, där 21 redan har levererats och 20 som beräknas levereras under december i år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.157