23948sdkhjf

Arrivas tågoperatör sätter batteritåg i drift

Arriva-ägda Chiltern Railways har i veckan lanserat Storbritanniens snabbaste batteridieselhybridtåg för passagerartrafik.

Tåget, HybridFLEX, är ett resultat av ett samarbete mellan Chiltern Railways, Porterbrook och Rolls-Royce. Enligt de tre aktörerna kommer tågets batteri att minska bränsleförbrukningen med 25 procent per resa, minska utsläppen och buller.

Arbetet med det nya tåget som kör på diesel och batteri har pågått i fyra år. Tåget har eftermonterats med ett Roll-Royce-motorpaket som innebär tystare och snabbare resor. Kväveoxider och föroreningar minskar också med 70 respektive 90 procent.

– Innovation för en hållbar framtid är kärnan i Arrivas verksamhet och vi är otroligt stolta över vad som har uppnåtts tillsammans med Porterbrook och Rolls-Royce genom ett gemensamt engagemang för grön teknik . Detta banbrytande koncepttåg kommer att tillåta oss att leverera renare, mer hållbara järnvägstjänster just nu, vilket ytterligare bidrar till koldioxidutsläpp, säger David Brown, Arriva Groups verkställande direktör för tåg i Storbritannien i ett pressmeddelande.

Tåget kommer inledningsvis trafikera sträckan mellan Aylesbury och London Marylebone. Det finns även planer på att använda typen av tåget mellan London till Oxford.

– Vi har arbetat hårt med våra partners för att montera ett kraftfullt batteripaket under ett 20 år gammalt dieseltåg för att göra tåget renare, tystare och snabbare, säger Richard Allan, Chiltern Railways verkställande direktör.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.206