23948sdkhjf

Flixbus startar inrikestrafik i Kanada

I början av april kommer Flixbus att lansera tre linjer i Kanada; en expresslinje mellan Ottawa och Toronto, Toronto – Waterloo och en linje mellan Toronto och Niagarafallen. Satsningen är en del i ledet av gränsöverskrivande trafik mellan Kanada och USA.

Flixbus har sedan starten i USA 2018 haft som mål att expandera busstrafiken till Kanada. När bussmarknaden avreglerade i Ontario, Kanada förra året, öppnades möjligheterna upp.

Ontario är en drömmarknad för bussföretag. Här hittar man Nordamerikas mest dynamiska städer och vi är oerhört glada att får starta nya bussförbindelse här. Vi hoppas också att de nya bussförbindelserna kommer att bli ett lönsamt transportalternativ för kanadensare i samband med de stigande bränslepriserna, säger Pierre Gourdain, vd för Flixbus Nordamerika i en kommentar.

Flixbus verksamhet i Kanada kommer att drivas av det lokala bussföretaget Gallexy Tours som har bedrivit chartertjänster i 20 år.

Vi är stolta och glada över att få samarbeta med Flixbus. Flixbus kom till oss med en vision för hur framtiden för intercitybussresor kommer att se ut. Tillsammans har vi en unik möjlighet att forma hur passagerare reser. Efter att ha planerat och förberett oss under hela covid-19 är vi redo att tillhandahålla ett nytt transportalternativ för kanadensiska resenärer. Så småningom kommer vi även att koppla samman passagerare mellan USA och Kanada, säger Dilan Jey på Gallexy Tours.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Busstorget 2023: Här är programmet
Dubbelspåriga planer
Transportföretagen vill se justerade kör- och vilotidsregler
Ska leda Visit Roslagen
Förarlös taxi flydde polis – nu vill staden sätta P
REPORTAGE: På besök i Keolis bussdepå
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094