23948sdkhjf

VD-byte för MTR Pendeltågen och MTRX

Till följd av att Mats Johannesson har valt att lämna sin anställning på MTR blir Joakim Sundh ny vd för MTR Pendeltågen. Joakim Sundh lämnar därmed sitt nuvarande uppdrag som vd för MTRX och ersätts av Filip Johansson, idag säkerhetsdirektör MTR Nordic.

– Både Joakim och Filip har flerårig erfarenhet inom MTR, vilket känns tryggt. Deras förmåga att engagera och ständigt förbättra resenärsupplevelsen kommer väl till pass för båda verksamheterna. Det känns kul att vi kan hitta lösningar med interna krafter, det är ett styrkebesked och bevis på att man kan utvecklas inom MTR. Jag välkomnar dem i sina roller och önskar dem stort lycka till, säger Henrik Dahlin, vd MTR Nordic.

– Min tid på MTRX har varit fantastiskt spännande. Jag är otroligt stolt över att vi har erbjudit ett tryggt och säkert resande under pandemin, vilken var en enorm utmaning för hela branschen. Dessutom har vi för sjätte året i rad Sveriges nöjdaste tågkunder och erbjuder det punktligaste alternativet för sträckan Stockholm-Göteborg. Nu ser jag fram emot mitt nya uppdrag; att tillsammans med Frida Ukmar och alla kollegor inom både MTR Pendeltågen och MTR Mälartåg förbättra resenärsupplevelsen, säger Joakim Sundh, tillträdande vd MTR Pendeltågen.

– Jag känner mig både hedrad och ödmjuk inför att ha fått förtroendet att leda MTRX. Tillsammans med alla fantastiska medarbetare kommer vi att fortsätta utmana branschen och utveckla resenärsupplevelsen för de som strävar efter att resa hållbart, punktligt och personligt", avslutar Filip Johansson, tillträdande vd MTRX.

Joakim Sundh tillträdde som vd för MTRX den 1 oktober 2020. Dessförinnan har han sedan mars 2017 haft rollen som Head of Customer Service på MTR Tunnelbanan.

Filip Johansson kommer närmst från rollen som säkerhetsdirektör på MTR Nordic, vilken han har haft sedan den 1 november 2021. Tidigare har han haft rollen som Head of Traffic på både MTR Pendeltågen och MTR Tunnelbanan.

Joakim Sundh tillträder i sin nya roll den 25 maj och Filip Johansson tillträder i sin nya roll den 1 augusti. Under övergångsperioden 25 maj till 31 juli kommer Henrik Dahlin, vd MTR Nordic, att parallellt med sitt nuvarande uppdrag vara tillförordnad vd för MTRX.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078