23948sdkhjf

40 000 arbetare går ut i stor tågstrejk i England

Strejken i Storbritannien kommer att lamslå stora delar av tågverksamheten. 

I går meddelade det brittiska fackförbundet för transportsektorn RMT Union, att de kommer att gå ut i strejk. Bland annat kommer 40 000 arbetare på Network Rail och 14 tågoperatörer, i veckan att strejka mot bakgrund av den tvist om löne- och arbetsvillkor som pågått under en längre tid.

Tvisten har handlat om högre löner och bättre arbetsvillkor, rapporterar Bloomberg.

– Regeringen blockerar fackets försök att nå en förhandlingsuppgörelse med järnvägsarbetsgivarna, säger Mick Lynch, RMT:s generalsekreterare, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi har arbetat med järnvägsindustrin för att nå framgångsrika förhandlade uppgörelser ända sedan privatiseringen 1993. Och vi har uppnått affärer över hela nätet 2021 och 2022 där DfT inte har någon inblandning. Ändå finns det i denna tvist en oöverträffad nivå av ministerinblandning, som hindrar järnvägsarbetsgivare från att kunna förhandla fram ett åtgärdspaket med oss, så att vi kan lösa denna tvist

RMT Union skriver i ett pressmeddelande att strejken kommer att leda till att ”de flesta järnvägstjänster över hela landet stängs ned” under de fem dagarna de har utlyst strejk.

På torsdagen kommer fackförbundet Aslef union att gå ut i en 24 timmar lång strejk, skriver The Guardian.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094