23948sdkhjf

God jul och gott nytt år!

Nu är det dags att önska alla läsare, annonsörer, samarbetspartners och vänner en riktigt trevlig jul- och nyårshelg!

God jul och gott nytt år önskar redaktionen!

Vi är tillbaka i början av nästa år och fortsätter att förse er med de viktigaste branschnyheterna.

Nästa ordinarie nyhetsbrev kommer ut den 9 januari.

Här är de artiklar som blev mest lästa 2023:

Det blev Keolis som står som vinnare i SL:s upphandling av busstrafiken i Bromma, Solna, Sundbyberg och Sollentuna. Trafikstarten sker i augusti nästa år.

Keolis tar hem storkontrakt i Stockholm

Volvo Bussar ändrar affärsmodell i Europa. Den ändrande affärsmodellen innebär att bolaget kommer att fokusera på produktion av chassier samt att erbjuda ett komplett utbud av stads-, linjetrafik- och turistbussar i Europa tillsammans med externa påbyggare.

Volvo Bussar stänger karossfabrik i Polen

I mars nästa år avslutas MTR:s pendeltågsuppdrag i Stockholm. Det efter att SL och operatören beslutat att avsluta uppdraget i förtid. Tar över uppdraget gör SJ, som tidigare bedrivit pendeltågstrafiken i huvudstaden. 

Uppdaterad: Slutkört för MTR – SJ tar över pendeltågstrafiken i mars

2019 började Annie Brunsten som bussförare, nu är hon affärschef på Ellös Buss. RT-Forum har pratat med henne om vägen till yrket och behovet av fler förare.

Från bussförare till affärschef: ”Jag känner mig hemma”

Scania har stakat ut en ny riktning för bussegementet, nu lägger fordonstillverkaren ner sin produktion av busskarosser i Polen. Karossproduktionen ska avslutas successivt under första kvartalet 2024 och kommer inte att påverka chassiproduktionen i Slupsk.

Ny riktning för buss – Scania slutar tillverka karosser i Polen

Gotlandsbolaget och Viking Line startar gemensamt bolag som ska driva kryssningsverksamheten med tidigare 'M/S Birka Stockholm', numera 'M/S Birka Gotland'. Vid påsk avgår premiärturen.

Storskräll på Östersjön – Viking och Gotlandsbolaget bildar nytt bolag

Ett tåg inne i Terfentunneln i Österrike började brinna den 7 juni. Enligt Svenska Dagbladet ska minst 200 passagerare befunnit sig ombord.

Tåg i tunnel i brand

I början av augusti startade Flixbus en ny linje mellan Polen, Sverige och Norge. I samband med den nya linjen läggs Karlskrona, Växjö och Värnamo till i Flix bussnärtverk.

Flixbus startar ny expressbusslinje

Under den internationella kvinnodagen listade RT-Forum några av de intervjuer vi gjort genom åren med kvinnor i branschen. 

Kvinnor i branschen berättar: "Började hänga på verkstaden och fick mer självförtroende"

Stefan von Below, affärschef på Nobina, tar klivet till vd-rollen på Gamla Uppsala Buss. Han har tidigare varit trafikchef på Nobina Östergötland samt både trafikchef och vd på Luleå Lokaltrafik AB.

Nya vd:n klar – går från Nobina till GUB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125