23948sdkhjf

Bussförar-SM finalisterna klara!

Nästan 50 procent fler anmälde sig till Bussförar-SM 2013 jämfört med 2012. I år anmälde sig 506 till tävlingen - här presenteras de 16 som kvalificerat sig till final.
Bussförar-SM genomförs för att uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig deras kompetens är. Syftet med Bussförar-SM är att öka fokus samt höja statusen på bussföraryrket då rekryteringsbehovet är mycket stort och branschens krav ständigt ökar.

Bussförar-SM genomförs i flera steg. Steg ett är ett webbaserat teoriprov och utifrån deltagarnas resultat utses 16 finalister. Nästa etapp är finalen den 7 september på Gillinge, i Vallentuna norr om Stockholm där de 16 finalisterna gör teoriprov och omfattande praktiska prov. De tre bussförare som uppnår bäst resultat går vidare till prisceremonin den 12 november där Sveriges Bästa Bussförare koras.

– Roligt att rekordmånga förare har deltagit i kvalificeringstävlingen.Bussförar-SM bidrar till att skapa intresse och öka kunskap kring den viktiga roll som bussföraren har för komfort, miljö, säkerhet och service i kollektivtrafiken, säger Caj Luoma, chef för arbetsmarknad på TransportGruppen.

Bland årets 16 finalister finns flera kändisar från Bussförar-SM under tidigare år. Sabina Strömmare , Swebus, vann Bussförar-SM 2011. Nu är hon med för att försöka ta tillbaka titeln. Samma år som Sabina vann körde också Fredrik Jarnhag , Alternativ Trafik. Han kom tvåa då och vill naturligtvis försöka nå ett ännu bättre resultat på årets final på Gillingebanan. Jätten Swebus och lilla Alternativ Trafik har varsin bussförare i finalen, Sabina Strömmare och Fredrik Jarnhag. Nobina, Veolia och Keolis har vardera tre bussförare i finalen, Nettbuss två. Leja-Touring, Byberg & Nordin och Omnibusslinjen Habo-Hjo har vardera en förare med.

FAKTA/Samtliga finalister i Bussförar-SM 2013
Aron Sundberg , Göteborg, Leja-touring
Björn Karlsson , Uppsala, Nobina
Björn Lövdahl , Kristianstad, Nettbuss Express
Christina Hertzman , Linköping, Veolia Transport
Fredrik Jarnhag , Helsingborg, Alternativ Trafik
Henrik Palmqvist , Nacka, Keolis
Håkan Brun , Göteborg, Veolia Transport
Johnny Bogman , Norrtälje, Nobina
Josefin Kihlberg , Njurunda, Keolis
Kent Wengfelt , Ljustorp, Keolis
Mattias Nilsson , Docksta, Byberg & Nordin Busstrafik
Nicklas Nilsson , Örebro, Nobina Sverige
Sabina Strömmare , Kil, Swebus
Samuel Carlsson , Habo, Omnibuslinjen Habo-Hjo
Tage Berntsson , Ytterby, Nettbuss
Tomas Persson , Norrköping, Veolia

FAKTA/Bussförar-SM
Tävlingen arrangeras av Bussarbetsgivarna , ett förbund inom TransportGruppen. Tävlingen arrangeras i samarbete med branschtidningarna TRAFIKFORUM och RESFORUM . Tävlingen görs i samarbete med Trygg-Hansa som är huvudpartner och övriga partners är
Guldpartners: Bussbranschens Riksförbund , Keolis , Arriva
Silverpartners: Nobina , Veolia Transport
Bronspartners: Bergkvarabuss , Buss i Väst AB , Kommunal , KFS , Nettbuss
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063