23948sdkhjf

Okända resmål lockar

Researrangören Apollo har fått stort gensvar på vinterresor till okänt mål – rt-forum har rapporterat om den här trenden som verkar tillta allt mer.

Konceptet med resor till okända destinationer togs nyligen upp i Resforums Resebarometer. Läs mer om det HÄR!

Researrangören Appolo lanserade sina resor till okända resmål i våras och kunderna visade sig vara mer modiga än väntat. Under lanseringsveckan såldes 660 procent fler Live a little-resor till Destination Okänd än resor till svenskfavoriten Mallorca.

– Vi producerade dessa resor dels för att utmana våra kunder att våga ”Live a little*” men också för att återuppliva ett minne från förr då man packade väskan och åkte ut till flygplatsen i hopp om att fynda en resa, utan att i förväg veta var man skulle åka. Efterfrågan var enorm och den fantastiska responsen har gjort att vi tar konceptet vidare till okända vinterdestinationer, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo. 

Nu finns vinterns Live a little-resor bokningsbara och modiga kunder kan boka in sig på en vinterresa och låta ödet bestämma var i världen de hamnar. Det enda som går att styra över är vilken vecka resan kommer att avgå och vilken nivå av våghals man vill vara. Antingen betalar man 3000 kronor och hamnar precis var som helst i Apollos ordinarie utbud eller så betalar man 4000 kronor och är garanterad att hamna på ett hotell med minst fyra stjärnor. Destinationen förblir dock okänd fram tills 14 dagar innan avgång.

– När vi lanserade Live a little-resorna i våras överträffade kunderna alla våra förväntningar, det var långt fler än vi trott som vågade kasta sig ut i det okända och boka en resa utan att ha någon aning om var de skulle hamna. Med vinterresorna vill vi fortsätta utamana kunderna att ta sig utanför komfortzonen, att testa något nytt – att Live a little, säger Clara Larsson.

*Fotnot. Live a little: Det händer något med oss när vi reser. Vi slappnar av, blir friare och öppnar upp för nya intryck. Nya maträtter, nya människor, nya stilar, nya gångstilar. Researrangören Apollo kallar det Live a little.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125