23948sdkhjf

Sörmländskt samarbete för bussturism

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sörmlands Tursismutveckling och Sveriges Bussföretag drar igång ett pilotprojekt för att utveckla bussresedestinationer i länet -

Sörmlands Turismutveckling AB (STUA) och Sveriges Bussföretag kommer under det kommande året tillsammans att genomföra ett gemensamt projekt kring utveckling av bussresedestinationer. Syftet är att identifiera framgångsfaktorer hos besöksmål som lyckats bra gentemot bussföretag som målgrupp och se om det går att dra några generella slutsatser kring bra metoder. Därefter kommer ett antal besöksmål i Sörmland att få testa på att utveckla sina produkter gentemot bussföretag som målgrupp.

– Vi vet att bussföretagen återkommer oftare till vissa besöksmål än andra. Det skall bli väldigt intressant att titta närmre på vad det är som faktiskt spelar störst roll när resorna planeras, säger Oscar Sundås, branschutvecklare turist- och beställningstrafik på Sveriges Bussföretag.

Målet med projektet är att få fram en checklista som besöksmål kan använda för att förbättra sina produkter gentemot bussföretag. Därmed blir Sörmland pilotregion i arbetet. Resultaten från projektet ska sedan spridas till fler delar av Sverige via STUA:s nätverk.

– Det är viktigt i destinationsutvecklingen och den lokala besöksnäringen att låta sörmländska besöksmål få feedback på sina produkter från en viktig och potentiellt väldigt stor kundgrupp! säger Monica Peña Calderon, koordinator destinationsutveckling på STUA.

Turistbussen möjliggör upplevelser i delar av Sverige dit det inte går att åka med andra kollektiva färdmedel. Bussföretagen är framförallt små och medelstora företag som verkar utanför storstäderna i sina hemmaregioner – samtidigt som de bidrar till utvecklingen i de delar av Sverige dit de arrangerar sina resor. För många besöksmål är turistbussresenärer en viktig kundgrupp.

Projektet finansieras via bussbranschens forsknings- och utvecklingsfond, Svenska Bussbranschens Riksförbund. Första mötet med intresserade aktörer kommer att genomföras den 20 november i Eskilstuna.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Nyhetsbrev

Alkoholfri succé

Arkiv

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Plus

Från småföretag - till branschens gigant

Rolfs Flyg & Buss är gruppreseföretaget som gjort en egen hisnande resa – från den lilla resebyrån på Hisingen till ett jätteföretag som väntas omsätta en miljard kronor nästa år. Arkitekten bakom den makalösa tillväxten är Emanuel Karlsson, vd sedan 2006.

Portugal vann igen

Ny rapport till flygets försvar

Flyget behövs för svensk besöksnäring enligt en ny rapport.

Norwegian avvecklar allt långdistansflyg från Stockholm

Hamnsamarbete för miljön i Norden

Arlandabanan 20 år

Kungen och drottningen invigde Arlandabanan i november 1999 - Sveriges första privata snabbtågsprojekt firar därmed 20 år i dagarna.

Viking Line till Visby och Bornholm

Birka Cruises till Berlin

Tre miljoner till besöksnäringen

Andersson lämnar Birka Cruises

Kryssarrederiet Birca Cruises vd Satu Andersson lämnar sin post efter sex år – jakten på en ny vd inleds omedelbart.

Schram till Norwegian

Hurtigruten testar biodiesel

Som det första rederiet i Norge testas nu biodiesel ombord på fartyget MS Polarlys - drivmedlet kan potentiellt minska koldioxidutsläppen med 95 procent enligt rederiet.

Ferry till Furuvik

SJ storsatsar på VR

Fritzsons tågmat

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.46