23948sdkhjf

Dags för Busstorget!

De nya lagarna om paketresor och resegarantier påverkar alla bussbolag som arrangerar paketreseliknande resor – Det är en av de tunga punkterna på Busstorget 2018, läs mer här!

Mycket av vikt för bussresearrangörerna tas upp på vårens stora branschmöte Busstorget som i år genomförs på Selma Spa i värmländska Sunne 13-14 april. I år finns plats för alla deltagare i anläggningens hotell vilket underlättar kvällsminglet mellan de två dagar konferensen pågår.

Säkra deltagande och skaffa mer information om programmet HÄR!

Det är ganska enkelt att förstå att paketreselagen från 1992 och resegarantilagen från 1972 legalt inte täcker dagens resande när det gäller boknings mönster, sammansättning av resor, resans utförande eller sättet en researrangör garanterar en paketresa. Regeringens två nya lagar har till syfte att öka konsumentskyddet för resenärer men också att skapa en bättre fungerande resemarknad genom att sänka inträdesbarriärer för nya aktörer, harmonisera lagstiftningen inom EU och framförallt möjliggöra mindre kostsamma resegarantilösningar för researrangörer.

 Det ökade konsumentskyddet för resenärer som bokar en paketresa eller bokar en sammanlänkande resa tillsammans med det ökade informationsansvaret för researrangören är de största förändringarna i paketreselagen.

 Möjligheten till nya öppna lösningar för att säkra resegarantierna är det mest positiva för bussresearrangörer och bussbolag beträffande resegarantilagstiftningen. Enligt lagrådsremissen finns det stora möjligheter för bussresearrangörer att minska sin kostnader avsevärt med nya resegarantilösningar.

På Busstorget den 13 april kan ni lära er mer år ni vet mer om alla detaljer i de nya lagarna då Jonas Thyberg, advokat och deltagare i den svenska utredningens expertgrupp, att presentera förändringarna.

 De nya lagarna väntas träda i kraft 1 augusti i år.

Busstorget arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med ett antal större fordonstillverkare, läs mer om dem genom att klicka här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078