23948sdkhjf

Bussförare friades

Bussföraren som körde olycksbussen i Sveg för två år sedan friades av Borås tingsrätt - vid olyckan omkom tre ungdomar och 38 skadades.

Bussen från Bergkvarabuss skulle köra skolungdomar till fjällen när den körde av vägen 2 april 2017. Olyckan är en av de allvarligaste bussolycker som inträffat i Sverige. Tre ungdomar dog och 38 passagerare skadades. 

Det spekulerades tidigt om att bussen hade något tekniskt fel, eller att vägen hade någon skada. Haveriutredningen visade att bussen var felfri och det fanns heller inga skador på vägen där bussen körde av. Bussföraren som då hade passerat 60 år hade följt alla regler till punkt och pricka, men åklagaren hävdade att orsaken till olyckan var att föraren varit trött. 

Men otalet ogillades i alla punkter av Borås tingsrätt. Det är ännu oklart om domen kommer att överklagas till hovrätten vilket i så fall kommer att ske inom de närmaste veckorna. 

Bussföraren åtalades för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Åtalet ogillades alltså på alla punkter av Borås tingsrätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063