23948sdkhjf

Hyggligt flyt för Tallink Silja

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Starkt andra kvartal rätar upp Tallinks resultat för första halvåret 2019 – även antalet passagerare ökade något under årets andra kvartal.

Tallink Grupp har nu publicerat sin delårsrapport för det andra kvartalet 2019 och det finansiella resultatet för de första sex månaderna. Enligt delårsrapporten transporterade gruppen totalt 2,7 miljoner passagerare under andra kvartalet 2019 (april - juni), vilket är en ökning med 0,8 procent jämfört med samma period föregående år.

Värt att notera är att Gruppens oreviderade EBITDA* för andra kvartalet ökade med 16,6 procent. det vill säga 7,2 miljoner euro och uppgick till 50,7 miljoner euro.

– Den betydande ökningen av vårt EBITDA under andra kvartalet, ökade passagerarantal och intäkter, är alla bevis för ett starkt andra kvartal och samtliga har spelat en roll i det stabila utfall vi har uppnått under första halvåret 2019, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp. Han fortsätter:

Resultatet från andra kvartalet påverkades främst av den ökade inkomstskatten jämfört med samma kvartal föregående år, med betalning av totalt 33,5 miljoner euro i dividendutbetalningar i år och ett ökat konkurrenstryck på rutterna Finland-Estland, vilket oundvikligen hade en effekt på biljettpriserna. Dessutom gjorde gruppen flertalet investeringar under kvartalet, där den mest betydande var förskottsbetalningen för det nya höghastighetsfartyget på 12,4 miljoner euro.

Sammanfattningsvis kan vi på en hög nivå vara nöjda med andra kvartalets resultat och utvecklingen, vilket har bidragit till att leverera ett stabilt halvårsresultat och lagt en stark grund för det totala resultatet för 2019. Vi har ett antal planer som ska genomföras och fokuserar på ett antal affärsområden för att ytterligare förbättra resultaten för andra halvåret.

* EBITA står för Earnings Before Interest, Taxes and Amortization och betyder fritt översatt till svenska resultat efter avskrivninger men före avdrag för nedskrivningen av goodwill.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Nyhetsbrev

Tåg till Dalafjällen

Arkiv

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Plus

Från småföretag - till branschens gigant

Rolfs Flyg & Buss är gruppreseföretaget som gjort en egen hisnande resa – från den lilla resebyrån på Hisingen till ett jätteföretag som väntas omsätta en miljard kronor nästa år. Arkitekten bakom den makalösa tillväxten är Emanuel Karlsson, vd sedan 2006.

Portugal vann igen

Ny rapport till flygets försvar

Flyget behövs för svensk besöksnäring enligt en ny rapport.

Norwegian avvecklar allt långdistansflyg från Stockholm

Hamnsamarbete för miljön i Norden

Arlandabanan 20 år

Kungen och drottningen invigde Arlandabanan i november 1999 - Sveriges första privata snabbtågsprojekt firar därmed 20 år i dagarna.

Viking Line till Visby och Bornholm

Tre miljoner till besöksnäringen

Schram till Norwegian

Ferry till Furuvik

SJ storsatsar på VR

Fritzsons tågmat

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.165