23948sdkhjf

Branschen mötte näringsministern

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Näringsminister Ibrahim Baylan är ute på en förenklingsresa och mötte bussbranschen i Malmö 22 november – en bransch i skriande behov av just förenklingar. 

När näringsminister Ibrahim Baylans regelförenklings turné fredagen 22 november nådde Malmö mötte han 30-tal småföretagare på Svenskt Näringslivs kontor för att diskutera regelkrav och regelförenklingar. Representanter från Näringslivets Regelnämnd NNR, Tillväxtverket, Svenskt Näringsliv och företrädare för näringslivsförbund som Sveriges Bussföretag fanns på plats. Mikael Nilsson, vd för Tjörnarpsbuss, styrelseledamot Sveriges Bussföretag och ordförande i Skånes Bussföretag var på plats och företrädde bussbranschen.

Frågor som Mikael Nilsson lyfte var bland annat behovet av infrastruktur för tankning av biodrivmedel för både linjelagd busstrafik samt beställningstrafikbussar, behovet av samlade administrativa digitala on-line plattformar för turisttrafik inom EU och att elskatten för bussar bör slopas och jämställas med beskattningen för spårburen trafik. Mikael Nilsson poängterade också vikten av att den skälighetsparagraf för kör-och vilotider som Transportstyrelsen införde 2018 måste få större genomslagskraft och göra så att myndigheten inte sanktionerar buss- och åkeriföretag för fel som kan ses som misstag och mindre förseelser.

– Det var många bra frågor som jag fick möjligheten att framföra. Jag fick intrycket att både intresset och viljan för förenkling av regler för oss som företagare finns hos Ibrahim Baylan. En röd tråd i dagens samtal är att många företagare vill göra rätt för sig men att det är näst intill omöjligt med dagens krav och tillämpning av regler. Jag hoppas nu på återkoppling på det som togs upp, säger Mikael Nilsson.

Näringsminister Ibrahim Baylans förenklingsresa hade sitt första stopp i Eskilstuna 23 september. Vid detta första tillfälle samarrangerades den tillsammans med Näringslivets Regelnämnd NNR. Vid varje stopp genomför ministern en hearing med ett tjugotal olika företagare från några av Svenskt Näringslivs och NNR:s medlemsorganisationer. Detta för att ta reda på vilka regler och vilken regeltillämpning som företagen idag upplever betungande och vilka lösningar som kan behövas.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första staten med gratis kollektivtrafik

Plus

Klart: Vinnaren av Tunga Bussligan 2019!

Efter en rafflande slutstrid står det klart vem som vann Tunga Bussligan 2019 - här presenteras vinnaren plus alla tunga bussfabrikat som fått nya bussar registrerade under 2019, alla siffror kommer från Bil Swedens statiatik.

Bra december för bussarna

Nytt signalsystem i Danmark

Forskare: ”Landsortsbor riskerar att bli högerpopulister”

Allt fler flyttar till städer och kvar blir ”dubbla förlorare” som riskerar att hemfalla åt högerpopulism – men det finns ett effektivt botemedel, detta enligt forskning vid Malmö universitet.

Statsägt bolag köper Flygbussarna

Nyhetsbrev

God Jul & Gott Nytt År!

Nu är det dags att önska alla rt-forums läsare, annonsörer och vänner en riktigt trevlig helg - 18 december skickades årets sista nyhetsbrev.

Arkiv

Arriva möblerar om i ledningen

Ännu ett bussbolag uppköpt

Nya Mälartåg i trafik

Örike digitaliserar kollektivtrafiken

Hogia har fått ett nytt spännande uppdrag – nämligen att digitalsera kollektivtrafiken på ett av svenskarnas populäraste resmål.

Kritiker invigde nya biljettautomaterna

Skärpt tillsyn av yrkestrafiken

Turkiskt på Tvärbanan

Stor exportorder för Scania

Tunnelbanan ska bli tryggare

Stockholms tunnelbana har haft problem med våld och otrygghet - nu vill politikerna åstadkomma en förbättring genom en rad nya okonventionella åtgärder.

Skåneflygplats tappar flygbussförbindelse

Ännu en skånsk stad blir elektrisk

De vann i Kristianstad

9 december blev det klart - en ny aktör tar över stadstrafiken i Kristianstad medan en annan förlorar trafiken.

Förarlöst i Linköping

Tunnelbane-vd byter spår

Kris för bussbolag i Roslagen

Striden om Gotland är över

Från Volvo till Yutong

Först i Norden

Förseningar kostar miljarder

Tuff kritik mot skånsk tågupphandling

Ny självkörande busslinje startas

Plus

Fem snabba fågor…

Ticketer köper Fara

Svår bussolycka i Sollentuna

Høven vd i SJ Norge

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.162