23948sdkhjf

Storbritannien lockar

Från den engelska sydkustens böljande landskap till Cornwalls lantliga charm och Lake Districts sägenaktiga natur – Det lockar resenärerna enligt Scandorama, läs mer här!

Resorna till Storbritannien fortsätter att öka i popularitet hos Scandorama, där man ser en tydlig trend inför sommarens avgångar. Valutans utveckling kommer även fortsatt att vara lovande ur svenskt perspektiv varför öriket i väster kan vara av intresse även på längre sikt för fler researrangörer

När prins William gifte sig i april 2011 ökade turismen med 350 000 fler besökare i Storbritannien jämfört med samma månad föregående år. Lillebror prins Harrys bröllop som ägde rum i helgen beräknar konsultbyrån Brand Finance ska bidra till landets turistverksamhet med 300 miljoner pund, motsvarande 2,5 miljarder svenska kronor. Att Storbritannien är populärare än någonsin är något man även märker hos Scandorama där flera av sommarens avgångar redan är fullbokade.

– Storbritannien har alltid varit en av våra mest populära destinationer, men inför sommarens avgångar ser vi en tydlig ökning i antalet bokningar. För att möta efterfrågan lanserade vi nu i maj en ny rundresa "England i TV-seriernas fotspår"  som nästan redan har sålt slut, säger Jeanette Larsson, marknadsansvarig på Scandorama.

Den nya rundresan är en specialkomponerad temaresa som tar besökaren med på en resa genom Englands vackra sommarlandskap till miljöerna från serier som Downton Abbey, Midsummer Murders, Harry Potter och James Bond. Bland de andra brittiska storsäljarna finns bland annat en rundresa på den Engelska sydkusten med prunkande trädgårdar, vackra grevskap och höjdpunkter som Stonehenge, blomsterparadiset Sissinghurst och slaget vid Hastings. På rundresan Wales med Lake District får besökaren uppleva landet som omges av mystik och unika traditioner liksom dess landskap som inspirerat både författare och konstnärer med sina mjuka kullar, betande får och klara sjöar.

– England är underbart om sommaren! På vår rundresa genom Devon och Cornwall upplever vi verkligen det bästa av sydvästra England. Avskilda vikar, exotiska trädgårdar och ett vilt hedland, säger Sara Eriksson, reseansvarig på Scandorama.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062