23948sdkhjf

Pascalidou leder Kollektivtrafikdagen!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Alexandra Pascalidou kommer att vara moderator på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Quality Hotel Friends - rt-fourm har ställt fem snabba frågor till henne.

Kollektivtrafikdagen 2019 genomförs 15 maj på Quality Hotel Friends i Solna, granne med nationalarenan Friends Arena, för mer information och anmälan, klicka HÄR!

Hur kom det sig att du tackade ja till att moderera Kollektivtrafikdagen?

– För att kollektivtrafiken är mitt andra hem, säger Alexandra Pascalidou. Redan i min första bok beskriver jag alla bussfärder när jag som barn som knappt kunde svenska åkte till gymnastikhallar långt borta. Tack vare kollektivtrafiken har jag kunnat göra en massa avgörande resor i mitt liv. Min klassresa från Rinkeby till de upplysta scenerna hade aldrig varit möjlig utan buss, tunnelbana och pendeltåg. 

– Jag har aldrig haft varken bil eller körkort så kollektivtrafiken är mitt färdmedel och jag tackar för varje buss som går. 

Har du tidigare varit inblandad i ett seminarium som haft med kollektivtrafik att göra?

– Nej!

Vilka utmaningar ser du inför att leda en konferens som just Kollektivtrafikdagen?

– Utmaningen är att lyfta kollektivtrafiken ännu mer och få fler att åka tillsammans. Kollektivtrafiken är ju en av de få allmänna mötesplatserna och utmaningen består i att öka tillgänglighet och trygghet. Det ska verkligen bli roligt att få vara med på den resan.

Vad står överst på din önskelista när det gäller att förbättra dagens kollektivtrafik?

– Tillgänglighet och trygghet för alla. Att väva samman städerna och minska avstånden mellan människor

Slutligen, helt ärligt – hur ofta åker du själv kollektivt i vardagen?

– Varenda dag! Till och från en massa olika jobb. Och jag möter emellanåt underbara människor som precis som jag gillar att snicksnacka med främlingar.

FAKTA/Alexandra Pascalidou

Skribent, debattör, författare, skådespelare, regissör och programledare för TV-program som Melodifestivalen och Nyhetsmorgon. Alexandra Pascalidou har utbildat sig inom bland annat statsvetenskap, juridik och politisk sociologi. Född i Rumänien, därefter en bergsby i Grekland, för att sex år gammal komma till Sverige och Stockholmsförorten Rinkeby där hon blev kvar länge. Nu bor Alexandra Pascalidou i Stockholms innerstad och 15 maj är hon moderator för Kollektivtrafikdagen i Solna.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Aldenius till Kollektivtrafikdagen

Elbussar vill många ha, men vilka är utmaningarna när den rena och ljudlösa tekniken införs? Forskaren Malin Aldenius tar upp elektrifieringens möjligheter men också utmaningar på Kollektivtrafikdagen i Solna 15 maj.

Transdev leder Bussförar-SM

Bussförar-SM 2019 har startat och just nu är det Transdev som kan redovisa flest anmälda bussförare – totalt hade 166 anmält deltagande 23 april.

Hybricon förlorar Skellefteå

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Nyhetsbrev

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Arkiv

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147