23948sdkhjf

Pascalidou leder Kollektivtrafikdagen!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Alexandra Pascalidou kommer att vara moderator på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Quality Hotel Friends - rt-fourm har ställt fem snabba frågor till henne.

Kollektivtrafikdagen 2019 genomförs 15 maj på Quality Hotel Friends i Solna, granne med nationalarenan Friends Arena, för mer information och anmälan, klicka HÄR!

Hur kom det sig att du tackade ja till att moderera Kollektivtrafikdagen?

– För att kollektivtrafiken är mitt andra hem, säger Alexandra Pascalidou. Redan i min första bok beskriver jag alla bussfärder när jag som barn som knappt kunde svenska åkte till gymnastikhallar långt borta. Tack vare kollektivtrafiken har jag kunnat göra en massa avgörande resor i mitt liv. Min klassresa från Rinkeby till de upplysta scenerna hade aldrig varit möjlig utan buss, tunnelbana och pendeltåg. 

– Jag har aldrig haft varken bil eller körkort så kollektivtrafiken är mitt färdmedel och jag tackar för varje buss som går. 

Har du tidigare varit inblandad i ett seminarium som haft med kollektivtrafik att göra?

– Nej!

Vilka utmaningar ser du inför att leda en konferens som just Kollektivtrafikdagen?

– Utmaningen är att lyfta kollektivtrafiken ännu mer och få fler att åka tillsammans. Kollektivtrafiken är ju en av de få allmänna mötesplatserna och utmaningen består i att öka tillgänglighet och trygghet. Det ska verkligen bli roligt att få vara med på den resan.

Vad står överst på din önskelista när det gäller att förbättra dagens kollektivtrafik?

– Tillgänglighet och trygghet för alla. Att väva samman städerna och minska avstånden mellan människor

Slutligen, helt ärligt – hur ofta åker du själv kollektivt i vardagen?

– Varenda dag! Till och från en massa olika jobb. Och jag möter emellanåt underbara människor som precis som jag gillar att snicksnacka med främlingar.

FAKTA/Alexandra Pascalidou

Skribent, debattör, författare, skådespelare, regissör och programledare för TV-program som Melodifestivalen och Nyhetsmorgon. Alexandra Pascalidou har utbildat sig inom bland annat statsvetenskap, juridik och politisk sociologi. Född i Rumänien, därefter en bergsby i Grekland, för att sex år gammal komma till Sverige och Stockholmsförorten Rinkeby där hon blev kvar länge. Nu bor Alexandra Pascalidou i Stockholms innerstad och 15 maj är hon moderator för Kollektivtrafikdagen i Solna.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Andra villkor när elbussarna blir fler

Elbussteknik ändrar förutsättningarna för branschen – det slogs fast under en debatt under Almedalsveckan i år som Sveriges Bussföretag hade arrangerat.

Kostnadsbomben - är det fake news?

Kostnadsutvecklingen inom den upphandlade kollektivtrafiken engagerar uppenbarligen - ämnet drog fullt hus när Svensk Kollektivtrafik lyfte frågan i Almedalen.

Almedalsdebatt om egen regi

Under måndagen 1 juli kom Almedalsveckan 2019 igång på allvar med bland annat en paneldebatt om egen regi inom kollektivtrafiken - Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag vill ha konkurrens, andra var emot.

Transdev vann miljardkontrakt

Nästa år börjar 160 elbussar rulla i Göteborg, Mölndal och Partille – Västtrafiks omfattande upphandling Transdev vann upphandlingen som är värd många miljarder kronor.

Plus

VDL jagar MAN i Tunga Bussligan

Under en osannolikt bra juni gick det allra bäst för MAN som ryckt åt sig ledningen ännu en gång i Tunga Bussligan 2019 - men värsta tokrycket står VDL för som nu närmar sig täten, det visar Bil Swedens statistik.

Rekordökning för bussarna

Nyhetsbrev

Lockar förare med elbussar

Arkiv

Nya möjligheter för trafikoperatörer

Under UITP i Stockholm var Hogia en av utställarna och demonstrerade bland annat produktserien TransitCloud, företagets molnbaserade system för realtidsinformation.

Bedrägeri mot SJ:s kunder

Här är finalisterna i Bussförar-SM

Nu är det klart vilka som är de 16 finalister som gör upp om titeln Sveriges Bästa Bussförare 9 september - en av dem är regerande mästaren Anders Norell Bergendahl.

Ny framtid för trådbussen?

Keolis i topp inför Bussförar-SM

Det blev inte helt oväntat Keolis som lyckades få flest bussförare anmälda till Bussförar-SM 2019, hela 123 förare - totalt har 501 förare genomfört anmälningsprovet.

Mattias Dahl lämnar Transportföretagen

Går vidare till ledande post på Svenskt näringsliv.

Trevlig sommar!

Rt-forum vill önska alla läsare, vänner och annonsörer en riktigt trevlig sommar - nu kopplar vi loss en stund, nästa nyhetsbrev kommer 31 juli!

Utökad busstrafik i Örebro

UITP samlade 15 000

UITP:s toppmöte i Stockholm genomfördes i mitten av juni och blev en stor framgång, enligt SL som var värd - här finns en film där bland andra Jens Plambeck och Laetitia Delzenne intervjuas.

MTR Express expanderar

Från 24 juni till 18 augusti trafikerar MTR Express en ny direktlinjen från Stockholm mot Halmstad via Varberg och Falkenberg – därmed har bolaget expanderat.

Ny trafik för Transdev

Bussförar-SM - allra sista chansen!

Nu går det, men i natt är det slut - mitt i den ljusa midsommarnatten stängs anmälan till årets upplaga av Bussförar-SM, det är med andra ord bråttom att göra uttagningsprovet för den som inte hunnit ännu.

Missa inte Bussförar-SM!

Midsommaraftonens midnatt stängs möjligheten att göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – så gör provet genast, fira efteråt med sill, potatis och önskad dryck.

BRT-satsning får 25 miljoner

Slutspurt inför Bussförar-SM

Keolis drar ifrån med hela 106 förare som genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM – totalt har 404 förare gjort uttagningstävlingen när två dagar återstår.

E-tidningen Begagnatmarknaden ute!

MTR raggade arbetslystna på Järvaveckan

Plus

Fem snabba frågor...

Wennberg lämnar Länstrafiken

Flixbus ökar i USA

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

Gustavsson avancerar

Bjurenborg rattar Westin Buss

SL-buss i brandolycka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131